Hja, kérem, a nő az nő!

Ismertető

Műfaj:
zenés analízis a női lélekről
Felvonások:
2
Játékidő:
140 perc
Premier:
2022. november 29.

A Bartók Kamaraszínház és a Zenthe Ferenc Színház közös produkciója.

Tulajdonképpen mi az, hogy Nő? Karinthy Frigyes szerint a Férfi és a Nő mindig mást akar: a Férfi a Nőt, a Nő a Férfit. Lehet. Mindenesetre nincs az a férfi, aki vetekedhetne egy nő sokszínűségével, titokzatosságával. A férfilélek átlátszó, a női kiismerhetetlen.


Maradjunk egy egyszerű válasznál: a Nő – maga a Csoda! Hogyan lehetséges egy Csodát hétköznapi módon elemezni? Előadásunkban erre teszünk kísérletet. Nőkről beszélünk és éneklünk sanzonokat, kuplékat, nőkről, akik ezekben a színpadi jelenetekben talán valamiféle magyarázatot adnak arról, hogy a női lélek kimagyarázhatatlan.

Olyan szerzőkhöz folyamodtunk, akik a 20. század elején szerették volna megismerni a rejtélyt, amit a Nő jelent. Molnár Ferenc, Heltai Jenő, Szép Ernő, Csáth Géza, Karinthy Frigyes, Thury Zoltán, Herczeg Ferenc, Szini Gyula, Kosztolányi Dezső írásaiból válogattunk, amiből talán megismerjük a nőket.

Szereplők, stáb

Szereposztás

Auksz Éva / Derzsi György / Holecskó Orsolya / Őze Áron / Szűcs Kinga / Vándor Éva (Jászai Mari-, Zenthe- és Vastaps-díjas, Halhatatlanok Társulatának örökös tagja)

Stáb

látványtervező
rendezőasszisztens