Zenthe Nyár

Hatalmas siker: közel hétezer néző szórakozott a Zenthe Nyáron 2022-ben!

Kiváló színészek és előadók, szuper hangulat, kellemes nyáresti idő, hangos nevetések és tapsviharok jellemezték a kilenc produkcióból (Tanulmány a nőkről, Alapi István és barátai koncert, Apácák – Nunsense, Szereted-e még…? Szécsi Pál-emlékest, Furcsa pár - női változat, Ágacska, Operett gála, A Pál utcai fiúk, A koppányi aga testamentuma) álló Zenthe Nyarat, amire vörös szőnyeggel, büfével, hatalmas, 858 fő befogadására alkalmas lelátóval és a legmodernebb technikával készült a salgótarjáni teátrum. Fekete Zsolt, Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere a programsorozat záró előadásán gratulált a Zenthe Ferenc Színház csapatának, hiszen rengeteg háttérmunka és előkészület eredménye volt az, amit közel hétezer néző élhetett át a Zenthe Nyáron. Fekete Zsolt polgármester méltatta a produkciók és a lebonyolítás színvonalát, valamint nagy bizakodással és várakozással tekint a jövőre, hiszen
2023-ban is lesz Zenthe Nyár!

11-hm-0057.jpg11-hm-3678.jpg16-hm-0095.jpg17-hm-3708.jpg20-hm-7834.jpg22-hm-1245.jpg3-hm-3045.jpg49-hm-7932.jpg9-hm-1187.jpg96-hm-2597-edit.jpg


Zenthe Nyár 2022 programok:

A Zenthe Nyár Nógrád megye egyetlen és a térség legnagyobb nyári, szabadtéri színházi fesztiválja, ahol a tavalyi évhez hasonlóan most is a legmodernebb audiovizuális technikával felszerelt 160 m2-es szabadtéri színpadé a főszerep, ám idén nem csak a kínálat, de a nézőtér is tovább bővült: a Fő téri lelátó 858 fő befogadására alkalmas. A Zenthe Nyáron könnyed zenés darabok, musicalek, koncertek és vígjátékok várják a közönséget július 31. és augusztus 17. között, de kapcsolódó rendezvényként a Zenthe Nyár színpada ad helyet a Nógrádi Nemzetközi Folklór Fesztivál salgótarjáni programjainak és a Színház saját szervezésű, Művészetek Tere elnevezésű két napos rendezvénynek is.

Programfüzet letöltése (PDF, 13 MB)

zenthe-nyar-2022.jpg

 

A ZENTHE NYÁR esőszabályzata

A Zenthe Ferenc Színház Nonprofit Kft. (továbbiakban: Szervezők) az esetlegesen fellépő kedvezőtlen időjárási körülmények bekövetkeztekor a "Zenthe Nyár" rendezvénysorozat előadásaira (továbbiakban: előadás) a nézők és a közreműködők testi épsége megóvása érdekében az alábbi esőszabályzatot lépteti életbe. A szabályzat időtartama: 2022. július 31. - 2022. augusztus 18. közötti időszak.

 1. A Szervezők deklarálják, hogy a rendezvénysorozat időtartama alatt folyamatos kapcsolatban állnak a hivatalos meteorológiai szervekkel és online radarállomásokkal.
 2. Hivatalos szervek által kiadott meteorológiai figyelmeztetés és riasztás alapján a Szervezőknek jogukban áll az előadást annak napján legkésőbb 16 óráig a Szervezők hivatalos kommunikációs platformjain (Facebook, honlap, Instagram) kiadott közlemény formájában lemondani. Amennyiben a megadott időpontig nem kerül kiadásra közlemény, a Szervezők az előadás megtartására készülnek.
 3. A 2. pontban foglaltaktól eltérően:
  1. Augusztus 13-án szombaton 10 órára meghirdetett "Ágacska" c. előadás esetében nincs esőnap.
  2. Augusztus 13-án szombaton 20.30 órára meghirdetett "Operett gála" c. előadás, valamint "A Pál utcai fiúk" című előadások esetében az esőnap 2022. augusztus 15.
 4. Hirtelen fellépő, szélsőséges időjárási körülmények beállta esetén a Szervezőknek jogukban áll az előadást annak megkezdése előtt a helyszínen is lemondani, továbbá megkezdett előadás esetén félbeszakítani!
 5. Kedvezőtlen időjárási körülmények beállta esetén a Szervezőknek jogukban áll az előadást az előre meghirdetett kezdési időponthoz képest akár 45 perccel később megkezdeni.
 6. Megkezdett, de kedvezőtlen időjárási körülmények okán félbeszakított előadás során a Szervezőknek jogukban áll ún. esőszünetet elrendelni, amelynek időtartama 30 perc. Amennyiben az esőszünet időtartamának lejártát követően sem változik kedvezően az időjárási helyzet, az előadás lemondásra kerül.
 7. Az előadás megtartottnak minősül, ha egyrészes produkció esetén időtartamának fele, kétrészes produkció esetén az első rész lejátszásra kerül.
 8. Amennyiben az előadást a meghirdetett esőnapon sem sikerül megtartani, a Szervezők 8 munkanapon belül a vásárlás helyszínén váltják vissza a jegyeket. A jegy.hu hálózatán vásárolt jegyek árát a jegy.hu a vásárlónak visszautalja.
 9. Egy adott előadásra megváltott jegy érvényes annak meghirdetett esőnapjára is. Kérjük, őrizzék meg belépőiket az esőnapra is!
 10. A Szervezőknek nem áll módjukban visszaváltani a jegyet abban az esetben, ha a Néző a félbeszakadt előadásról távozott, de az később, az esőszünetet követően megtartásra került.
 11. Kérjük, hogy a mindenkori időjárásnak megfelelően öltözzenek!

Salgótarján, 2022. május 11.

Együttműködésüket előre is megköszönve, jó szórakozást kíván:

a Zenthe Ferenc Színház társulata