Komlóssy Erzsébet Kamarabérlet előadásai

Következő előadás: 2023. október 26. @ 19.00 — Salgótarján

Vörös szerelem - Gregor Bernadett

KultPONT Kamaraterem

Gregor Bernadett színművész (Jászai Mari- díjas és érdemes művész) és Gonda lászló, zenész, zongorista tíz éve járják az országot sikeres előadóestekkel. Vörös szerelem című műsorukban szerepelnek régi sanzonok a múlt század elejétől a 60-70-es évekig, filmslágerek, örökzöld dallamok. Mindzezek mellett tisztelettel emlékeznek a nagy elődökről, például Karády Katalinról, Ruttkay Éváról, Törőcsik Mariról. Egyfajta misszióként tekintenek együttműködésükre, előadásaik alkalmával szívesen invitálják a Nagyérdeműt egy közös időutazásra és közös éneklésre. Műsoruk kellemes kikapcsolódást kínál “a könnyű műfaj” kedvelőinek.

Apácák_001

Premier: 2021. december 02.

Dan Goggin

Apácák / Nunsense

Ötvenkét nővér arccal a mérgező levesében! Így talál rájuk egy balul elsült gombavacsora után a zárdába visszaérkező öt apáca, akik egy Bingo-party miatt maradtak le az „utolsó vacsoráról”. Elhatározzák, hogy a hirtelen megboldogult nővéreket méltó körülmények között búcsúztatják el. A temetéshez azonban rengeteg pénzre van szükség. Egy sugallatnak engedve vallásos témájú képeslapok gyártásába fognak. És bár a vállalkozás jól megy, az összeg így sem teljes. Végül egy adománygyűjtő előadást szerveznek, ahol ők maguk lépnek színpadra.

A show egyszerűen mennyei, és közben arra is fény derül, hogy bár született apácák, mégis mindegyikük színpadra termett.

És hogy összejön-e a pénz a sziporkázó zárdahumorban bővelkedő misszió végére? Az csakis az oltári társaságon múlik, mert ők a végsőkig zengik: „a színpad szent varázs!”

A szövegkönyvet és a dalszövegeket írta, valamint zenéjét szerezte: Dan Goggin

Fordította: Téli Márta és Gebora György

Az orfeumtól a retro klubig

Színházterem

Különleges múltidéző időutazásra invitáljuk a 20. század könnyedebb zenei világát kedvelő nézőinket. A vidám összeállításban elhangzik a múlt század 20-as, 30-as éveiből több kuplé, sanzon, valamint ismert operett-dallam és természetesen az 1960-70-es évek népszerű slágerei is – mindez megfűszerezve némi humorral.

Az előadásban többek között olyan számok csendülnek fel, mint: Éjjel az omnibusz tetején, Hétre ma várom a Nemzetinél, Kellene ma éjjel egy kis hacacáré, A jányok, a jányok, a jányok angyalok, Járom az utam, Egy szál harangvirág, Csak egy tánc volt, Mindenkinek van egy álma, Jaj úgy élvezem én a strandot vagy a Nem az a fontos, az ember hány éves...

Előadásunkat könnyed, zenés színházi est, valamint ünnepi- és pódiumműsor gyanánt éppúgy ajánljuk, mint fesztiválokra, szabadtéri és alkalmi rendezvényekre.

Kép nem található

Pokorny Lia - Füst

Szállhat egy cigaretta izzó nyomán, születhet akár az égő avarkupac pattogása mellett egy nedves őszi délutánon. Kerülhet az égre kormos kémények tömegének baljóslatú hatásaként ugyanúgy, ahogyan egy szál füstölő szelíd lelket melengető gyermekeként.
Beborít, betakar, az érzékeinkre hat, majd eloszlik. Látszólag nyomtalanul, de mégis ott marad a pórusainkban, szinte csiklandozza a bőrt, és hosszú ideig érezzük még magunkon. Egyszerre hozhat mámort, elsöprő érzelmeket, érzékiséget és meghitten békés intimitást.
Ahogyan a zene is...